Grote baan

 
Proef 1 - Carroussel 300 punten

Vooruitrijdend met het aangehaakte gewicht alleen de groene plaatjes draaien. Per gedraaid groen plaatje 100 punten. Per gedraaid rood plaatje 100 strafpunten.  
Proef 2- Stoeprand passage: 300 punten

Vooruitrijdend het betreffende wiel van het voertuig zo dicht mogelijk naast de vangrail op de mat plaatsen. Per afwijkende centimeter 5 strafpunten. [ Parkeerrem gebruiken].
- Categorie A en B: het linker trek-as wiel op de mat. - Categorie C van de oplegger :[drie asser het middelste/ twee asser het laatste] linkerwiel op de mat.  
Proef 3- Draaiboom: 100 punten

Vooruitrijdend de draaiboom zover openen om passage met het gehele voertuig mogelijk te maken. Per gevallen bal 25 strafpunten. Gesimuleerde stoeprand geraakt geen punten. 
Proef 4- Smeerput: 200 punten

Vooruitrijdend met het gehele voertuig over de smeerput rijden zonder de randen te raken. Per geraakte plaat 50 strafpunten. 
Proef 5- Breedte passage: 200 punten

Vooruitrijdend met het gehele voertuig tussen de beugels doorrijden en de betreffende slagboom links passeren. Beugels en/of slagboom geraakt betekent geen punten. 
Proef 6 – Contactplaat: 100 punten

Vooruitrijdend het linkervoorwiel op het middelpunt van de contactplaat plaatsen.

[ Parkeerrem gebruiken ] 
Proef 7- Kanon: 300 punten

Vooruitrijdend de kanonsloop tussen de vier ringen door steken. Per gepasseerde ring 75 punten. 
Proef 8 – Beugel contact: 200 punten

Vooruitrijdend met de voorzijde van het voertuig de beugels zodanig bewegen dat de beide lampen branden en de kegels niet vallen. Per brandende lamp en niet gevallen kegel 100 punten. [ Parkeerrem gebruiken ]  
Proef 9- Garage parkeren: 250 punten

Categorie C mag het venster openen en krijgt twee pogingen.

Achteruitrijdend zonder de zijlijnen te raken, tegen de buis rijden tot de oranje zwaailamp in werking wordt gesteld. Zijlijnen geraakt is einde proef en geen punten. 
Proef 10- Afstand bepalen: 300 punten

Vooruitrijdend op precies 300 centimeter van het hek stoppen. Per afwijkende centimeter: 1 strafpunt. Minder dan 300 centimeter betekent geenpunten. [ Parkeerrem gebruiken ] 
Proef 11 – Stopstreep: 100 punten

Vooruitrijdend met de voorzijde van het voertuig de stopstreep zo dicht mogelijk naderen en stoppen. Per afwijkende centimeter:1 strafpunt. [Parkeerrem gebruiken] 
Proef 12- Box parkeren: 500 punten

- Categorie C mag het venster openen en krijgt twee pogingen.

Achteruitrijdend de achterzijde van het voertuig recht en in het midden van de box plaatsen. Rood licht in werking = stoppen. Box geraakt is einde proef en geen punten. Per afwijkende centimeter: 5 strafpunten.[Parkeerrem gebruiken] De tijdmeting stopt. 

 

 

Chauffeursvereniging De Lichtmis is bereikbaar via het algemene emailadres: info@chvdelichtmis.nl