Welkom op de site van chauffeursvereniging de Lichtmis.

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de chauffeursvereniging de Lichtmis op het evenemententerrein 'de Tippe' in Staphorst, de tweejaarlijkse Truckersdag.

De chauffeurs vereniging telt inmiddels ruim 400 leden en houdt diverse evenementen voor hun leden.
De twee jaarlijkse truckersdag is daarvan het grootste evenement.
Dat dit evenement leeft onder de chauffeurs blijkt uit het aantal aanmeldingen, er komen een record aantal vrachtwagens naar De Tippe op 29 september. 

Het exacte programma word twee weken vooraf bekend gemaakt, de organisatie heeft wederom een ludieke afsluiter van het evenement bedacht deze zal dan ook in het programma staan.


Vrijdag avond:
De eerste trucks komen op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur binnen. Op vrijdagavond verwacht de organisatie 180 vrachtwagens, deze komen op het terrein te staan voor show en gezelligheid. Vrijdagavond is er een besloten feestavond voor leden en genodigden.

Zaterdag:
Zaterdag begint de dag om 10.00 uur met de opening. Er worden ruim 250 trucks verwacht, deze worden dan opgesteld voor show en demo’s. Tevens zijn er diverse activiteiten op transportgebied, nieuwste trucks, chauffeurs markt, mooiste truckverkiezing, oldtimer trucks, demo van transportbedrijven en diverse andere activiteiten. 

Alle dealers uit de omgeving verlenen hun medewerking en komen met het nieuwste materiaal naar Staphorst toe. Tevens zijn diverse standhouders met allerlei producten voor de transport branche aanwezig. Banjo en de Dj’s van piraten zender “de Bonte Kiele” zijn aanwezig voor de muzikale omlijsting van dit geheel.

Parkeren:
Parkeren kan op het terrein van Rijkswaterstaat. De organisatie verzoekt een ieder die de truckersdag komt bezoeken om zich aan het parkeerbeleid te houden, dit aangezien de organisatie veel publieke belangstelling verwacht. Er worden pendelbussen ingezet om de bezoekers van het parkeerterrein naar de Tippe te brengen. Fietsers kunnen terecht aan de Ebbinge Wubbenlaan. Het parcour rondom de Tippe word zaterdag afgesloten, bezoekers die op de fiets uit Staphorst komen worden verzocht hun fietsen te parkeren aan de Ebbinge Wubbenlaan. Het parkeerterrein van VV Staphorst is wel bereikbaar, maar alleen voor voetbalbezoek. 

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 29 September van 10 u tot 17 u, op de Tippe in Staphorst.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website en Facebook van de chauffeursvereniging: 
www.facebook.com/chvdelichtmis


 

Wil jij als lid nog mee doen met je truck aan dit prachtige evenement geef je dan snel op, hoe eerder hoe beter, dit word voor ons als organisatie dan makkelijker om alles en iedereen een plek te geven.

Inschrijving Truckverkiezing is gesloten.

Foto's van de deelnemers van de truckverkiezing staan op Facebook om ze te kunnen liken.

Zaterdag 29 september Truckersdag Staphorst, koam ie ook?

.........................................................................................................

Winnaar Stephan van Spronsen met zijn rode Scania R450 die in Assen gekozen is tot de mooiste truck van Nederland.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten

................................................................................................................................

Het jaar 2018 zal vooral weer in het teken staan van de Truckersdag die gehouden wordt op 29 september op evenemententerrein de Tippe te Staphorst.

Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen om er weer een geweldig spektakel van te maken. Wilt u uw bedrijf promoten of activiteiten op het gebied van trucks laten zien? Bel of mail ons.

Heeft u leuke ideeën of suggesties? Wij willen het graag van u horen!

We hebben weer grootste plannen en de leden zijn allemaal welkom, we hebben al over de 400 leden en ons doel is 50% van jullie erbij te hebben dus noteer 28 en 29 september in de agenda.
Vanaf nu zullen we jullie hier en op facebook regelmatig op de hoogte houden met het laatste nieuws, over de Truckersdag natuurlijk.

Voor leden is het mogelijk om met de truck op de Truckersdag Staphorst aanwezig te zijn. 
Nog geen lid, maar wilt u wel lid worden voor maar 25 euro in het jaar? Wordt lid door het aanmeldingsformulier in te vullen onder '' Lid worden? ".

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!  

foto van Chauffeursvereniging De Lichtmis.

Maar heb je misschien gewoon een leuke foto van je truck…. Stuur hem naar info@chvdelichtmis.nl en we zullen hem op de site plaatsen.
Dit geldt niet alleen voor chauffeurs, maar ook voor dealers, bedrijven etc. die bij de chauffeursvereniging betrokken zijn.

We horen graag van jullie…..

...................................................................

Vrijdag 15 juni 2018 zijn we met een aantal leden op bezoek geweest bij de Volvo fabriek in Gent.
Met dank aan Nijwa Groep B.V. was deze dag perfect geregeld.

Helaas geen beeldmateriaal, omdat het verboden is om foto's te maken in de fabriek.

Chauffeursvereniging “de Lichtmis”.

Volvo Amerika

......................................................................

Zaterdag 16 December 2017 werd de elfde editie van trucks by night verreden. De leden hadden zich massaal aangemeld zodat we met 35 trucks van start konden gaan vanaf Mussche Handel&Transport in Staphorst die hun hal beschikbaar hadden gesteld voor vertrek. Langs de route stonden veel toeschouwers en ook in Genemuiden, Hasselt en Nieuwleusen was de belangstelling erg groot!  Het bestuur wil alle chauffeurs, sponsors en vrijwilligers bedanken voor het mede mogelijk maken van deze prachtige elfde editie van trucks by night!

.........................................................................

Behendigheidswedstrijden voor beroepschauffeurs.

 

Op zaterdag 30 September 2017 werd er een behendigheidswedstrijd georganiseerd door chauffeursvereniging de Lichtmis op het marktplein aan de Markt, in het centrum van Staphorst. 

Deelname was gratis en enkel mogelijk met een ter plaatse getoond geldig rijbewijs

Een behendigheidswedstrijd voor beroepschauffeurs in 4 verschillende categorieén:

Categorie A: bakwagen, B: Bus, C: Trekker-oplegger en D: bakwagen met schamelaanhanger.

Ook was er een skelterbehendigheidswedstrijd voor kinderen vanaf 5 tot en met 12 jaar. Hier waren ook leuke prijzen mee te winnen.

Hierbij wil het bestuur alle vrijwilligers en de chauffeurs hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze dag door zijn of haar stuurkunsten te laten zien op onze grote behendigheidsbaan.

.......................................................................................................................................................

Lowrider van Auvinen winnaar Nordic Trophy 2017

Mooiste truck van Holland 2017: Volvo FH16 750 – H.J.A. van Dalen

Volvo

Volvo Trucks USA lanceert verse VNL

...................................................................................

Chauffeursvereniging De Lichtmis organiseerde op zaterdag 27 mei 2017, de twee jaarlijkse konvooitocht met vrachtauto’s. Een leuke dag voor kinderen die voor speciaal onderwijs in aanmerking komen. Hiervoor hadden wij de volgende school benaderd: De Boslust in Ommen.

Vele kinderen mochten als bijrijder naast een chauffeur in zijn/haar vrachtauto mee rijden naar het grote en avontuurlijke Avonturenpark te Hellendoorn.

  

De chauffeursvereniging regelde de benodigde vrachtauto`s met chauffeur, die gratis beschikbaar worden gesteld door vele verschillende bedrijven uit onze regio. Dit alles gaat zowel de heen als de terug reis naar het Avonturenpark onder begeleiding van verkeersbegeleiding.

   

   

De Route die we reden:

09.15 uur   Vertrek vanaf wegresto De Lichtmis( Nieuwleusen ) richting Balkbrug – bij de verkeerslichten in Balkbrug Balkerweg op richting Ommen – in Ommen de rondweg Ommen volgen bij het station langs – dan rechtstreeks langs Lemele naar Hellendoorn.

Aankomst Avonturenpark circa 10.45 uur.

15.15 uur   Vertrek vanuit het Avonturenpark richting Ommen – daar rondweg Ommen volgen richting Balkbrug – circa 3 kilometer voor Balkbrug linksaf richting Vinkenbuurt – deze weg volgen tot de Parallelweg Bij Scania Zwolle aan de A28 – daar rechtsaf en deze weg volgen tot aan wegresto De Lichtmis ( op deze manier houden we zo weinig mogelijk verkeer op bij het oprijden van het parkeerterrein van Wegresto De Lichtmis)

Aankomst wegresto De Lichtmis om circa 16.45 uur.

Veel meer foto's te bekijken in het fotoboek

........................................................................

Foto's van de Trucks bij night 10 december 2016 staan in het fotoboek.

............................................................................................................................................................

Truckersdag 24 september 2016

Staphorst - Op vrijdag avond 23 september en zaterdag 24 september  organiseerde chauffeursvereniging de Lichtmis zijn 2 jaarlijkse truckersdag op het evenemententerrein “de Tippe”, in Staphorst.

De chauffeurs vereniging telt ruim 360 leden, het zijn allemaal beroeps chauffeurs, de dagen werden voor en door beroepschauffeurs georganiseerd.

Vrijdag 23 september 2016

De eerste trucks kwamen op vrijdag middag vanaf 16:00u al binnen, aangezien de avonden al korter worden geeft dit door dat het vroeg donker is een prachtig lichteffect van alle lampjes die op de trucks zitten!

Op vrijdag avond verwachten wij al bijna 150 vrachtauto’s , en deze kwamen op het terrein te staan, voor show en gezelligheid.
De vrijdag avond was een besloten feest voor onze leden en genodigden.

Zaterdag 24 september 2016


Op zaterdag begon de dag om 10 uur met een spectaculaire opening, er staan dan totaal zo’n 250 trucks opgesteld voor show, truckverkiezing en verschillende demo’s.
Zaterdag was er de hele dag van alles te doen op transport gebied, demo rijden in nieuwste trucks, chauffeursmarkt, mooiste truck verkiezing, oldtimer trucks, demo van transport bedrijven, demonstratie van bergingsbedrijven, lekker eten enz. 
Alle dealers uit de buurt hebben hun medewerking toegezegd en kwamen met het nieuwste materiaal naar het evenemententerrein te Staphorst toe. 
Ook waren er diverse standhouders met allerlei producten voor de transport branche. 
Er kwamen ook nog een aantal spectaculaire demonstraties op de zaterdag voorbij, die op het laatst bekend zijn gemaakt.
Rond de klok van 17:00 u werd de uitslag bekend gemaakt van de truckverkiezing en andere wedstrijden zoals plaatsnamenspel, bierkratstapelen en voor de kinderen: skelterbehendigheid.Wereld primeur!!
Op 23 augustus werd in Parijs de nieuwe Scania onthult, na deze onthulling werd er door de organisatie van de truckersdag driftig overleg gevoerd met Scania om deze truck op 24 September in Staphorst te krijgen.
En we kunnen u vertellen dat is gelukt, op zaterdag 24 September kon u zelf de New Generation Scania S500 bekijken in Staphorst, wij als organisatie waren hier dan ook erg blij mee dat ons dit gelukt is.
In 2012 hebben we dit zelfde resultaat weten te behalen met de des tijds nieuwe Volvo FH, en dat dit dan nu 4 jaar later weer gelukt is met de nieuwe Scania is een mooie beloning van onze lange voorbereiding.Parkeren
Het parkeren voor het publiek deden we net als voor 2 jaar terug op het terrein van rijkswaterstaat aan de overzijde van de A28. Alles was goed en duidelijk aangegeven met borden.

Entree? 
De entree weet de organisatie door middel van sponsoring nog altijd gratis te houden! Dus voor jong tot oud was er vrije toegang tot dit mooie transport spektakel. 

 

We hopen dat u hebt genoten van het mooie truckers weekend wat dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers en zeker ook het mooie weer, zeer geslaagd is. Super bedankt

 

Voor vragen, aanmeldingen of ideeen mail naar info@chvdelichtmis.nl

Meer foto's zijn te zien in het fotoboek onder 2016

..........................................................

Behendigheidswedstrijd 26 September 2015

Chauffeursvereniging de Lichtmis organiseerde op zaterdag 26 September 2015 vanaf 12 uur een kleine behendigheidswedstrijd op het marktplein te Staphorst.

Foto's gemaakt door Geert Kleis staan in het Fotoboek.>>>>>

.............................................................................................................................................................

Foto's van de gezellige konvooitocht van 16 Mei 2015 zijn te zien in het fotoboek

..............................................................................................................................

      Foto's van de grote Truckersdag vind je rechts in het fotoboek 2014